Konservative kræver lavere skatter

Slettet Bruger,

14/11/2007

Anders Fogh Rasmussen (V) slap for at skulle diskutere skat med Ny Alliance, men de Konservative er ikke sådan at komme uden om. Flere konservative topskikkelser kræver nu, at der skal skrives et krav om skattelettelser ind i det kommende VK-regeringsgrundlag. Det skriver Børsen.

"Det gjorde man sidst, og det bør man som minimum gøre igen," siger justitsminister Lene Espersen (K) til Børsen og understreger, at skattelettelser kun kan komme på tale, hvis der er penge og plads i økonomien.

Lettelser i toppen
Belært af det forsmående nederlag til Dansk Folkeparti, sidst de Konservative forsøgte at sænke skatterne, foreslår skatteordfører Lars Barfoed direkte at skrive lettelser på topskatten ind i regeringsgrundlaget.

"Det er min personlige opfattelse, at man bestemt bør skrive skattelettelser ind i regeringsgrundlaget, og det skal vel at mærke målrettes skatten på den sidst tjente krone. Det er det, der giver den største samfundsmæssige effekt," siger Lars Barfoed.

Alt i spil
Hverken skatteminister Kristian Jensen (V) eller finansminister Thor Pedersen (V) ønsker at kommentere det konservative krav, men Dansk Folkepartis finansordfører, Kristian Thulesen Dahl, giver forslaget det røde kort. Han truer med at åbne forliget om skattepakken og fjerne den del af pakken, der handler om, at antallet af topskatteydere ikke må stige fra 2010.

"Det tog rigtig lang tid og var meget besværligt at indgå forliget om skattepakken, så jeg vil sige til vores konservative venner, at de skal tænke sig godt om. Der kommer ikke noget godt ud af at genåbne det forlig, for så kommer alting i spil, også de indrømmelser, som de Konservative fik i toppen," siger Kristian Thulesen Dahl.

"Regeringen taler uden om"
Bedt om at vælge mellem skattelettelser og højere offentligt forbrug, er det ikke skattelettelserne, der får Socialdemokraternes velsignelse.

"Det vil betyde, at der skal skæres i velfærdsydelserne. Op til valget har regeringen talt uden om, men med deres nye flertal bliver det nok sådan. Ny Alliance vil stille sig op i koret, og Venstre har det også inderst inde. De har haft held til at presse DF, og det vil de nok også fremover," siger skatteordfører John Dyrby (S) til Børsen.

[email protected]

Kilde: