Konservative kæmper mod bederum, der ikke findes

"Der skal ikke være bederum på skoler og gymnasier

Slettet Bruger,

22/08/2009

"Der skal ikke være bederum på skoler og gymnasier. Bederum er med til at presse elever, der ikke ønsker at være en del af et religiøst miljø i skolen," skriver De Konservative i deres nye integrationsudspil. Men der findes slet ikke bederum på de danske gymnasier, skriver Kristeligt Dagblad.

Gymnasieskolernes Rektorforening afviser eksistensen af bederum og en rundringning foretaget af Kristeligt Dagblad til en række af landets mest indvandrertunge gymnasier bekræfter dette. Der findes ikke bederum på de danske gymnasier.

Formanden for Gymnasieskolernes Rektorforening, Peter Kuhlmann, understreger overfor Kristeligt Dagblad, at det er organisationens holdning, at det er kun religionsundervisning, som hører til i skolen. Forkyndelsen må foregå andre steder.

Han får støtte af Hans Lindemann, der er rektor på Metropolitanskolen.

"Min holdning er, at vi ikke skal blande religion og undervisning. Hvis vi etablerer et bederum, risikerer vi at medvirke til, at muslimske elever mod deres ønske presses til at deltage i bøn," siger han til Kristeligt Dagblad om hvorfor han afviser at indrette et bederum.

[email protected]

Kilde: