Konservative glæder sig til samarbejde med NA

Slettet Bruger,

29/10/2007

Flere folketingsmedlemmer fra de Konservative med transportminister Jakob Axel Nielsen i spidsen håber på flere flertalsmuligheder efter valget end det velkendte bestående af Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti. Det skriver Berlingske Tidende i dag.

"Det vil være en drømmesituation for os konservative, hvis der efter et valg både er en flertalsmulighed med Dansk Folkeparti på den ene side og en flertalsmulighed med Ny Alliance og de Radikale på den anden. En ekstra flertalsmulighed vil give os endnu bedre muligheder for at få vores politik igennem," siger Jakob Axel Nielsen til Berlingske Tidende.

Også skatteordfører Lars Barfoed kan se fordelen ved flere mulige flertal.

"En VK-regering kunne samarbejde med Ny Alliance om skattepolitikken, og når det gælder om at føre en fornuftig politik i forhold til asyl og integration, kan vi sagtens finde nogle samarbejdsmuligheder med både Ny Alliance og de Radikale," siger Barfoed.

Men kigger man på gårdagens Gallup, virker det på nuværende tidspunkt langtfra sandsynligt, at regeringens skulle kunne skabe flertal alene med ét af de to partier, og da slet ikke med Ny Alliance alene. Målingen spår VK til 60 mandater og NA og DF til hhv. 12 og 22. Holder den frem til valget, kan der kun skabes flertal, hvis både DF og NA lægger mandater til. Målingen er lavet uden de nordatlantiske mandater, så der skal 88 til at skabe et flertal.

[email protected]


Kilde: