Konservative afviste allerede i 2004 et tørklædeforbud som grundlovsstridigt

I går meddelte de Konservatives justitsminister, Brian Mikkelsen, at hans parti alligevel ikke kan gå ind for et burkaforbud, fordi et forbud ifølg...

Slettet Bruger,

18/09/2009

I går meddelte de Konservatives justitsminister, Brian Mikkelsen, at hans parti alligevel ikke kan gå ind for et burkaforbud, fordi et forbud ifølge Justitsministeriet muligvis er i strid med grundloven. Det burde imidlertid ikke komme bag på de Konservative for allerede i 2004 svarede daværende justitsminister Lene Espersen på et spørgsmål i Folketinget, at et forbud mod bestemte beklædningsgenstande ville være i strid med grundloven.

Det skriver dagbladet Information.

Tilbage i 2004 deltog socialminister Henriette Kjær i en folketingsdebat, som handlede om Dansk Folkepartis forslag om at forbyde kulturbestemt hovedbeklædning blandt offentlige ansatte.

Den gang talte Henriette Kjær på vegne af beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen, da hun gjorde det klart, at ministeren "efter drøftelser med justitsministeren" var nået frem til, "at en gennemførelse af dette forslag, som der lægges op til, ville rejse meget alvorlige spørgsmål i forhold til grundloven".

Derfor undrer det Liberal Alliances Simon Emil Ammitzbøll, at de Konservative kunne finde på at foreslå et burkaforbud.

"I 2004 har de vurderet, at et mindre vidtgående forslag end det, de senest er kommet med, ikke ville kunne lade sig gøre inden for grundlovens rammer. Når der allerede ligger en vurdering af en lignende sag, er det helt utroligt, at de overhovedet ville kunne være i tvivl," siger han til Information.

Henriette Kjær, som i dag er politisk ordfører for de Konservative, mener ikke, at beskeden fra 2004 burde have fået de Konservative til at tænke sig om, inden de i 2009 forelsog burkaer forbudt:

"Jeg har ikke vidst, hvilken behandling som lå til grund for afvisningen af Dansk Folkepartis forslag. Derfor kunne jeg ikke forestille mig, at et burkaforbud var et brud mod grundloven," siger hun til Information.

Klik her for at læse mere på information.dk

[email protected]

Kilde: