Konservative: Skattereform bør føre til slankere offentlig sektor

Når regeringens skattekommission skal finde milliarder af kroner til at sænke skatten på arbejde, så bør den blandt andet pege på en trimning af de...

Slettet Bruger,

21/04/2008

Når regeringens skattekommission skal finde milliarder af kroner til at sænke skatten på arbejde, så bør den blandt andet pege på en trimning af den offentlige sektor og på øget brugerbetaling. Det mener de Konservative ifølge dagbladet Børsen.

"Der står ingen steder, at kommissionen ikke må komme med forslag om besparelser eller brugerbetaling. Kommissionen skal blandt andet se på, hvordan vi bedre understøtter vores energi- og klimapolitik, og det er fint, men jeg mener også, at man må se på at lette den offentlige sektors udgifter, så vi også ad den vej kan finansiere det. I det hele taget mener jeg, at der er behov for at prioritere de offentlige udgifter strammere i de kommende år, for udgiftspresset stiger lige nu i den offentlige sektor," siger de Konservatives skatteordfører, Lars Barfoed, til Børsen.

Ny Alliance og de Radikale bakker synspunktet op, mens regeringsmakkeren Venstre holder alle muligheder åbne. Derimod får meldingen en kold skulder fra Socialdemokraterne.

Skattekommissionen kommer med sit oplæg til lavere skat på arbejde i 2009.

[email protected]

Kilde: