Konservative: Fogh gik for langt for at please tyrkerne

Anders Fogh Rasmussen har med sin tale som kommende NATO-generalsekretær i Tyrkiet ændret sin sprogbrug om Muhammed-tegninger og religionskritik så...

Slettet Bruger,

07/04/2009

Anders Fogh Rasmussen har med sin tale som kommende NATO-generalsekretær i Tyrkiet ændret sin sprogbrug om Muhammed-tegninger og religionskritik så meget, at det vil være et problem, hvis statsminister Lars Løkke Rasmussen bakker ham op, mener de Konservative ifølge Berlingske Tidende.

"Fogh var kompromisløs under Muhammed-krisen, og det respekterer jeg ham højt for. Men nu bløder han op, og det klæder ham ikke. Hvis Løkke siger det samme, så vil det være et stort problem," siger K-folketingsmedlem Naser Khader til avisen og bakkes op af politisk ordfører Henriette Kjær:

"Fogh sender nu nye signaler, men man bør stå 100 procent fast på vores frihedsværdier, og jeg håber, at den nye statsminister holder fast i det, som den gamle statsminister sagde, da han var statsminister," siger hun.

Venstres udenrigsordfører, Søren Pind, vil ikke forholde sig til kritikken.

"Jeg forholder mig alene til sager, der vedrører Venstres folketingsgruppe eller regeringen. Dette gør ingen af delene," siger Søren Pind til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: