Konservativ sejr i London

Ud med Labour - ind med de konservative

Slettet Bruger,

03/05/2008

Ud med Labour - ind med de konservative. Sådan lød vælgernes dom i London, da briterne fredag gik til lokalvalg. Londons nye borgmester bliver Boris Johnson, som slog den siddende borgmester, Ken Livingstone, med omkring 100.000 stemmer. Det beretter Ritzau.

"Jeg tror, at folk i London vil have én, som tager sig af deres problemer, som giver folk noget for deres skat, bekæmper kriminalitet og sender mere politi på gaden," sagde Boris Johnson fredag til BBC.

Ken Livingstone, der har fået tilnavnet "Røde Ken", har været plaget af anklager om nepotisme, ligesom hans planer om at bruge næsten 20 mio. skattekroner på at fejre 50-årsdagen for Fidels Castros revolution i Cuba har mødt kritik.

Massakre for Labour
London var ikke den eneste by, hvor Labour led nederlag. Lokalvalget var Labours dårligste i 40 år, og britiske aviser spår premierminister Gordon Brown ringe chancer for at vinde parlamentsvalget om to år.

"Maj-massakren" kalder The Independent resultatet, "Browns lange og blodige fredag" skriver The Guardian, og The Daily Express har overskriften "Brown and Out" ("Brown og ude").

"Som tingene står nu, er Brown i fare for at blive den mindst succesrige premierminister, Labour har haft," skriver The Guardian i sin leder i dag, beretter Ritzau.

[email protected]

Kilde: