Konservativ ordfører sammenligner Lomborg med Finn Nørbygaard

"Jeg synes ikke, at vi skal give ham penge for at fortælle, at det, regeringen gør i klimapolitikken, er tåbeligt

Slettet Bruger,

10/09/2009

"Jeg synes ikke, at vi skal give ham penge for at fortælle, at det, regeringen gør i klimapolitikken, er tåbeligt."

Det er budskabet fra Venstres miljøordfører, Eyvind Vesselbo, der nu ifølge berlingske.dk foreslår en kulegravning af økonomien i Bjørn Lomborgs Copenhagen Consensus-projekt.

"Der bør laves en analyse af, om man får mest miljø for pengene ved at give dem til Bjørn Lomborg. Det mener jeg personligt ikke," lydre konklussionen dog allerede fra Vesselbo.

De Konservatives klima- og miljøordfører, Per Ørum Jørgensen, bakker op:

"Det er helt relevant, at finde ud af, om vi betaler for, at Bjørn Lomborg rejser til Grønland for at sige, at det er rigtig fint, hvis Grønland ikke tilslutter sig en aftale på klimatopmødet i København. Altså kort sagt, om vi skal bruge offentlige midler på at finansiere Lomborgs roadshow," siger han til berlingske.dk og fortsætter:

"Så kunne vi også betale for Finn Nørbygaards roadshow. Og han har brug for det. For mig at se, er Bjørn Lomborg i underholdningsbranchen i øjeblikket. Det er ikke konkret forskning, han lægger frem."

Dansk Folkeparti ønsker ikke at skære i den årlige bevilling på 2,5 mio. kr. til Copenhagen Consensus, men vil tværtimod fordoble støtten.

[email protected]

Kilde: