Konservativ ordfører: Regeringen vil åbne for flere tvangsbortadoptioner

Det skal være nemmere for myndighederen at tvangsbortadoptere børn, som må formodes at være varigt udsatte hos deres biologiske forældre, mener de ...

Slettet Bruger,

07/04/2008

Det skal være nemmere for myndighederen at tvangsbortadoptere børn, som må formodes at være varigt udsatte hos deres biologiske forældre, mener de Konservatives socialordfører Vivi Kier. Hun oplyser, at regeringen er på vej med en lovændring.

"Alle børn har ret til forældre og til at vokse op i trygge og kærlige rammer. Men i nogle tilfælde kan man på forhånd sige, at et barn vil opleve præcis det modsatte. Det har vi set adskillige gange - og nu er det på tide at tage konsekvensen af de erfaringer, vi har gjort os og give mulighed for tvangsbortadoption i de tilfælde, hvor den biologiske mor og far ingen forældreevne har og aldrig vil få det," siger Vivi Kier i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Man kan ikke blive ved med at håbe, at familien en dag kommer til at fungere. Vi skal have stoppet disse sociale eksperimenter, hvor hensynet til forældrene går alvorligt ud over barnets fremtid. Tvangsbortadoption kan være en drastisk udvej for de biologiske forældre, men de har haft deres chance. Barnet har én eneste chance for en god start på livet, og den skal vi gribe, mens vi kan."

[email protected]

Kilde: