Kongen skal også kunne være katolik, muslim, jøde eller ateist, mener partier

Danmarks kommende konger og dronninger skal også kunne være medlem af et andet trossamfund end den evangelisk-lutherske kirke, mener Liberal Allian...

Slettet Bruger,

16/10/2008

Danmarks kommende konger og dronninger skal også kunne være medlem af et andet trossamfund end den evangelisk-lutherske kirke, mener Liberal Alliance, de Radikale og Enhedslisten ifølge Ritzaus Bureau.

Spørgsmålet er aktuelt, fordi danskerne næste sommer skal stemme om en ny tronfølgelov, hvor sønner og døtre ifølge alle partier i Folketinget skal ligestilles som arvinger til tronen. Men kønsligestillingen bør følges af religionsligestilling, mener de tre partier.

Liberal Alliances leder og grundlovsordfører, Naser Khader, kalder kravet i grundlovens paragraf seks for et levn fra Enevældens tid.

Omvendt mener de Konservatives grundlovsordfører, Henriette Kjær, ikke, at kravet om medlemsskab af den luthersk-evangeliske kirke diskriminerer andre religioner eller ikke-religiøse.

Endnu har ingen partier foreslået, at der også børe være aldersligestilling i Kongehuset, så tronen ikke automatisk arves af den førstefødte.

[email protected]

Kilde: