Kongehusets præst: Kirken vil blive skilt fra staten

Københavns afgående biskop og Kongehusets præst, Erik Norman Svendsen, forudser, at folkekirken i fremtiden vil blive skilt fra staten - og det har...

Slettet Bruger,

27/08/2009

Københavns afgående biskop og Kongehusets præst, Erik Norman Svendsen, forudser, at folkekirken i fremtiden vil blive skilt fra staten - og det har han det tilsyneladende godt med. Det fortæller Kristeligt Dagblad.

"Jeg tror ikke, folkekirken kan bevare sin særstatus," siger Norman Svendsen til avisen og fortsætter:

"Samfundet har forandret sig, vi har fået traditionstabet, vi har mange borgere med et andet religiøst tilhørsforhold, vi har også mange medlemmer af Folketinget, der ikke er medlemmer af folkekirken. Stort set alle politiske ungdomsorganisationer går i dag ind for at adskille stat og kirke. Når Grundloven skal ændres næste gang, så tror jeg, at formuleringen om, at den evangelisk-lutherske kirke er den danske folkekirke, som understøttes af staten, udgår. I hvert fald i sin nuværende form."

Men Erik Norman Svendsen kan godt se de positive sider ved en adskillelse af kirke og stat:

"Den svenske kirke har godt nok mistet mange medlemmer siden adskillelsen fra staten ved årtusindskiftet. Men det er også min vurdering, at de er blevet mere selvbevidste som kirke," siger han.

[email protected]

Kilde: