Komplicerede skatteregler kan give skattesmæk

Slettet Bruger,

03/05/2007

Overgangsordningen for beskatning af handel med værdipapirer er så kompleks, at mange danskere vil få et skattesmæk, fordi beregningen til selvangivelsen er stort set umulig at gennemføre. Det siger direktøren for Dansk Aktionærforening, Claus W. Silfverbjerg, til Urban i dag.

"Almindelige mennesker har ikke haft en kinamands chance for at finde ud af de nye regler, og har de ramt rigtigt i selvangivelsen, har det været rent held. At det skal være så besværligt at opgøre, betragter jeg nærmest som uanstændigt," siger han.

Ikke kun han er bekymret. Partner i revisionsfirmaet Grant Thornton, Hanne Søgaard Hansen, frygter, at en del danskere vil få en ekstraregning ved revisionen af deres selvangivelser.

"Men mange har også snydt sig selv, for det er virkelig en kompleks beregning alene at finde ud af, hvilket beløb man skal beskattes af. Mange kan slet ikke huske, hvad de har købt aktierne for, når de senere sælger dem - og selv om de kan, er gevinsten underlagt en lang række overgangsregler, der gør det næsten umuligt at gennemskue. Mange tror stadig, det er skattefrit, hvis de har haft aktierne i tre år. Og det kan det også være. Men det kan også være, at man skal betale 43 procent i skat - det afhænger af en masse ting," forklarer hun.

Skat vurderer, at de nye regler har konsekvenser for ca. én million danskere.

Kilde: