Danske kommunister klar til at bruge våben

Slettet Bruger,

12/06/2007

Man må ikke skade arbejderklassen. Men ellers skal venstreekstreme ikke sky nogen midler i kampen om statsmagten, siger formanden for Danmarks Kommunistiske Ungdomsforbund (DKU), Cathrine Pedersen, til metroXpress. DKU fungerer som ungdomsforbund for BUPL-hovedbestyrelsesmedlem Lars Grenaas parti, Arbejderpartiet Kommunisterne.

Kilder fra det autonome miljø har tidligere meddelt, at man overvejer at benytte brandattentater og kidnapninger i kampen for et nyt ungdomshus. Og nu går DKU-formanden adskillige skridt videre:

"Der er ikke nogen begrænsninger for, hvilke magtmidler man kan bruge. Så længe det ikke er masseødelæggelsesvåben, der smad­­rer arbejderklassen selv."

Revolutions-hungrende unge
DKU beskriver sig selv som " militant kamporganisation" og formanden Cathrine Pedersen bekræfter, at man ikke vil gå af vejen for at bruge skydevåben.

"Det kan man da. Ellers bliver man selv skudt. Hvis man vil overtage statsmagten, er man nødt til selv at skyde, hvis man ikke vil plaffes ned," siger DKU-formanden.

Yderligere radikalisering
PET's øverste chef, Jakob Scharf, tager udviklingen meget alvorlig.

"Der er tale om en udvikling, som er konstateret før rydningen af Ungdomshuset, men rydningen bliver i ekstremistiske miljøer brugt som påskud for en yderligere radikalisering. PET følger udviklingen tæt og har fokus på relevante grupperinger," siger Jakob Scharf, der vurderer:

"Vi bør alle være opmærksomme på og forholde os til denne udvikling. Erfaringerne fra 1970'erne og 1980'erne viser, hvor vigtigt det er, at der i tide siges fra og sættes ind over for en udvikling, der kan føre til egentlig terrorisme."

mkr

Opdateret kl. 10:04

Kilde: