Kommuner skal stilles økonomisk til ansvar for unges kriminalitet

Finanslovsforhandlingerne mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance trak ud i går, men blev afsluttet under 21-TV-Avisen, så forhandl...

Slettet Bruger,

11/11/2008

Finanslovsforhandlingerne mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance trak ud i går, men blev afsluttet under 21-TV-Avisen, så forhandlerne alligevel kunne komme smilende ud til de ventende kameraer. Det sidste emne, som faldt på plads, var en aftale om at gøre kommunerne økonomisk ansvarlige for kriminalitet, som deres bysbørn begår.

"Det er en milepæl for kriminalitetsbekæmpelsen blandt de helt unge. Samtidig vil det styrke det præventive arbejde, som kommunerne har forsømt. Det vidner stadiondrabs-sagen fra Aalborg om med al ønskelig tydelighed, hvor Aalborg Kommune trak tiden i halvandet år uden at tvangsfjerne drabsmanden," sagde Dansk Folkepartis næstformand, Peter Skaarup, til Berlingske Tidende i aftes.

Skaarup suppleredes af finansminister Lars Løkke Rasmussen:

"Kommunerne skal nu arbejde meget mere målbevidst på at undgå, at de unge bliver kriminaliseret. Fremover kommer kommunerne til at hænge på en del af regningen, hvis deres 15-16-årige unge begår kriminalitet og ender i fængsel," sagde han.

Dansk Folkeparti har desuden fået igennem, at der afsættes 56 mio. kr. over fire år til forsøg med behandlingsprogrammet MulitifunC. Med MultifunC, der kendes fra Norge og Sverige, bliver det nemmere at spærre unge kriminelle inde, selv om de er under den kriminelle lavalder. Metoden er, at kriminelle unge først anbragt på døgninstitution i op til ni måneder og derefter følger en op til ni måneder intensiv opfølgende behandling i de unges nærmiljø, skriver Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: