Kommuner skal have pligt til at tage børnechecken fra uvorne børns forældre

At fratage forældre børnechecken, hvis børnene er kriminelle eller ikke passer skolen, skal ikke længere kun være en mulighed for kommunerne

Slettet Bruger,

24/06/2008

At fratage forældre børnechecken, hvis børnene er kriminelle eller ikke passer skolen, skal ikke længere kun være en mulighed for kommunerne. Det skal være en pligt, mener velfærdsminister Karen Jespersen ifølge Nyhedsavisen.

"Hvis børnene pjækker fra skolen eller er småkriminelle, og forældrene ikke gør noget ved det, skal der være økonomiske sanktioner. Alt for mange børn og unge går for lud og koldt vand, fordi de voksne ikke føler et ansvar for dem. De er overladt til sig selv," siger Karen Jespersen til Nyhedsavisen.

Karen Jespersen begrunder forslaget om en lovændring med nye tal, der viser, at hver fjerde unge mand med indvandrerbaggrund fra ikke-vestlige lande er dømt mindst én gang for kriminalitet.

"Tallene er skræmmende, og vi lader de unge i stikken, hvis ikke vi får gjort noget ved det," siger hun.

Lovforslaget har allerede flertal i Folketinget, idet Dansk Folkeparti vil stemme for det.

I Kommunernes Landsforening er man til gengæld ikke glad for ideen.

"Jeg er lodret uenig med Karen Jespersen. Det er noget af det mindst begavede, jeg længe har hørt. Økonomiske sanktioner kan hjælpe familierne med at komme på rette spor i nogle situationer, men ikke i alle. Der er ingen grund til, at man træder på dem, der ligger ned i forvejen," siger formanden for KL's børneudvalg, Henrik Larsen, til Nyhedsavisen.

[email protected]

Kilde: