Kommuner afviser snegletvang

Slettet Bruger,

09/08/2007

Miljøminister Connie Hedegaard (K) overvejer at indføre et påbud til husejere om at jage dræbersnegle. Ude i kommunerne er man skeptiske over for ministerens forslag.

"Det vil give mange uheldige situationer i forhold til husejere, som ikke kan eller vil passe deres have. Samtidig skal man kunne pålægge sanktioner, og jeg har svært ved at forestille mig en dansk domstol dømme en person for ikke at fjerne dræbersnegle," siger Allan Malsskær, der er formand for Parcelhusejernes Landsforening.

Heller ikke hos Kommunernes Landsforening er man begejstrede for forslaget:

"Min grundlæggende tanke er, at der må være en grænse for, hvad Folketinget lovgiver om," siger borgmester i Thisted Kommune, Erik Hove Olesen (S) og medlem af Kommunernes Landsforenings Teknik- og Miljøudvalg.

Han frygter at forslaget vil medføre en masse bureaukrati, og at kommunerne kommer til at fungere som en slags politimand, og tjekke om haveejerne dræber sneglene.

Invasive arter
Ifølge miljøministeren bliver der frigivet en rapport senere på året om de såkaldt invasive arter, som dræbersneglerne tilhører. Indtil da undersøger hun mulighederne for at gribe ind.

"Det kan meget vel være, at det ender sådan, men først vil jeg have samlet forskere og repræsentanter for offentlige styrelser og kommuner for at høre, hvad man samlet kan komme op med af løsninger på dette problem. Også for at få klarlagt, hvad der findes af udenlandske erfaringer," siger Connie Hedegaard.

Tilbage hos borgmesteren i Thisted, hvor man ikke mener, at tvang er vejen frem. Han blev ringet op af en borger, der spurgte hvad kommunen ville gøre ved myrerene under hans hus.

"Jeg sagde, at det var godt, at han havde ringet til en ekspert, for jeg har også myrer under mit hus, og at jeg giver dem gift," fortæller Thisteds Borgmester, Erik Hove Olesen.

Kilde: