Kommune tog baby fra forældre i kørestol

Slettet Bruger,

18/07/2007

Inden fødslen henvendte Henrik og Dorthe Danvad sig til Frederikssund Kommune for at tale om praktisk hjælp med at tage sig af babyen. De sidder begge i kørestol efter trafikulykker, og ifølge kommunen ville der ikke være nogen problemer. Men da lille Emil var kommet til verden, kom der ikke nogen hjælp. Til gengæld blev den lille familie overvåget 24 timer i døgnet.

"I stedet for at give os hjælp, var vi belejret og overvåget i vores eget hjem," siger Henrik Danvad til B.T.

Kommunens observatører noterede alt, hvad familien gjorde, og gav dem påtaler, når de f.eks. gav Emil mælk på puslebordet, og da Henrik faldt i søvn med Emil på skødet.

Sat udenfor
"Vi føler os totalt sat udenfor og belejret i vores eget hjem, og det virker, som om de ikke lytter til os. Som om de allerede har besluttet sig for, at vi ikke kan finde ud af det med Emil," siger Henrik.

Efter fire ugers observation konkluderede kommunen, at Dorthe og Henrik ikke kunne tage sig af deres barn, og fem uger efter fødslen blev Emil fjernet fra sine forældre med få timers varsel.

Kort tid inden havde familiens læge undersøgt Emil, og han undrer sig over, at kommunen aldrig rådførte sig med ham.

Lægen undrer sig
"Jeg finder en normalt udviklet dreng, og det er underligt kommunen ikke spørger mig, når jeg lige har undersøgt ham," siger læge Tyge Krabbe.

I en redegørelse til B.T. meddeler Frederikssund Kommune, at beslutningen om at tvangsfjerne Emil blev truffet af hensyn til drengens sikkerhed.

"Det blev vurderet, at der var åbenbar risiko for, at Emils sundhed og udvikling lider alvorlig skade på grund af forældrenes manglende mulighed for at give Emil tilstrækkelig omsorg og sikre ham fysisk og psykisk," skriver Hanne Sørensen, familiechef i Frederikssund Kommune.

[email protected]

Kilde: