Kommune har måske brugt 400.000 kr. på at opvarme et toilet

Dag og nat

Slettet Bruger,

20/05/2009

Dag og nat. Sommer og vinter. I 20 år har elvarmen på et offentligt toilet på Sletten Havn ved Humlebæk nord for København måske drønet derudaf, og det har hvert år kostet skatteborgerne i Fredensborg Kommune 20.000 kroner, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Nu er der slukket for strømmen, og kommunen vælger at se sagen fra den positive side - at der nu er fokus på at spare på det unødvendige strømforbrug i kommunen.

"Vi intensiverer indsatsen på området i det kommende stykke tid, og jeg kan ikke udelukke, at det kan føre til flere af den slags historier, hvor man tænker sit. Men frem for at feje noget ind under gulvtæppet foretrækker vi at spille med åbne kort og gøre noget ved sagen," siger Lars Simonsen (R), formand for Plan- og Ejendomsudvalget.

Forvaltningen vil ikke udelukke, at elvarmen kan have været tændt på toilettet i op mod 20 år. Eksemplet overrasker dog ikke kundechef i Elsparefonden Christian Jarby.

"Det er ikke nødvendigt med raketvidenskab for at nedsætte sit elforbrug. Ofte er det forholdsvist simple ting, der skal til, og hvis man laver deciderede investeringer i at sænke elforbruget, er pengene som regel tjent hjem efter fem år. Hvis bankerne gav samme forrentning af pengene, ville der være kø," siger Christian Jarby.

[email protected]

Kilde: