Kommune betalte for <i>ghostbuster</i> til b&oslash;rnehave

Såvel pædagoger som rengøringspersonale i en børnehave i Vejby i Nordsjælland var tilbage i 2004 utrygge ved at gå på arbejde, men det har hidtil v...

Slettet Bruger,

02/11/2009

Såvel pædagoger som rengøringspersonale i en børnehave i Vejby i Nordsjælland var tilbage i 2004 utrygge ved at gå på arbejde, men det har hidtil været hemmeligholdt, at kommunen fik utrygheden til at gå væk ved at hyre en åndemaner til at jage spøgelser bort. Det skriver Søndagsavisen.

Utrygheden var opstået efter, at bla. bøger og kartotekskasser angiveligt begyndte at flyve ned fra borde, og der lød musik fra gamle spilledåser, som aldrig blev fundet. Personalet mengte desuden flere gange, at det havde siluetter af to børn i et gavlvindue - når alle børn i børnehaven ellers var hentet.

"Personalet var virkelig bange for det, der foregik," fortæller John Bamberger, dagtilbudschef i Gribskov Kommune, til Søndagsavisen.

Derfor gav han børnehaven Humlehuset, der i dag har skiftet navn til BakkeToppen, grønt lys til at bruge omkring 2.000 kroner på en åndemaner. Åndeuddrivelsen fandt sted i 2004, men først nu står kommunen og personalet i børnehaven frem og fortæller om dengang, de tyede til alternative metoder for at sætte en stopper for deres ubehagelige oplevelser.

Gribskov Kommune er ikke alene om den alternative personalepleje. I Svendborg er der drevet ånder ud af Daghjemmet Egebjerghus, et behandlingssted for voksne med fysisk og psykisk funktionsnedsættelse. Også Plejehjemmet Stenslundcentret i Odder nær Århus har følt sig så chikaneret af et spøgelse, at de tilkaldte en clairvoyant.

Det er dog ikke alle kommuner, der er lige begejstrede for, at deres institutioner danner ramme for spøgelsesjagt, fortæller Shane Eno, der er formand for Paranormalt Institut.

"Vi bliver ofte kontaktet af ansatte i offentlige institutioner," siger Shane Eno til Søndagsavisen. Men det er dog aldrig lykkedes for instituttet at gennemføre en undersøgelse af de mystiske hændelser. Så snart kommunen får nys om, at der render en gruppe spøgelsesentusiaster rundt med underligt udstyr og leder efter spøgelser, bliver de bedt om at forsvinde, fortæller han.

[email protected]

Kilde: