Kommunalt smøl med ansøgninger

Slettet Bruger,

18/05/2007

Landmænd er trætte af kommuners smøl med behandling af byggeansøgninger. Mange landmænd har ventet et halvt år på at få deres ansøgninger behandlet, og det koster branchen dyrt.

"Landbrugets udvikling går i stå og landbrugshåndværkere mister arbejde i landbrugsbyggeriet, og det i en tid hvor alle taler om vigtigheden af at skabe øget aktivitet i landdistrikterne. Det er simpelthen en skandale," siger Henrik Frandsen fra den sønderjyske landboforening til P4 Esbjerg.

I kommunerne beklager man den lange behandlingstid og lover bod og bedring.

"Fra årsskiftet overtog kommunerne hele landbrugsområdet fra amterne. Men Folketingets lovgivning på miljøområdet blev først vedtaget ind under jul sidste år, og kommunerne modtog først de nye retningslinier i marts i år. Det er klart utilfredsstillende," siger Vardes borgmester Gylling Haahr (V).

Hun erkender, at der i Varde er mellem 70 og 100 ansøgninger, der endnu mangler at blive behandlet.

"Jeg forstår godt utilfredsheden hos landmændene. Men i løbet af 2006 blev der indsendt en hel masse ansøgninger til amterne - og en stor del af dem blev faktisk bare lagt i en stak til kommunerne skulle overtage området. Dertil kommer en meget stor aktivitet i byggeriet i øjeblikket, som har forværret situationen," siger hun og fortsætter: "Vi er ved at få skred i sagsbehandlingen, men der vil gå nogen måneder inden vi når helt til bunds i stakken."

MKR

Kilde: