Kommunalreform giver milliardgevinst - men skatten stiger alligevel

Slettet Bruger,

06/09/2007

De danske kommuner sparer mange penge på administration som konsekvens af kommunalreformen. Allerede i år har kommunerne 900 mio. kr. ekstra at gøre godt med, og om tre år ventes besparelsen at udgøre 1,6 mia. kr. Det viser en ny analyse lavet af Det Kommunale og Regionale Evalueringsinstitut i samarbejde med Indenrigsministeriet, skriver Berlingske Tidende. Ifølge aftalen mellem regeringen og kommunerne ryger eventuelle gevinster lige ned i kommunernes kasser. Og de kan forventes at blive brugt på kommunal service, forudser Kommunernes Landsforenings formand Erik Fabrin (V).

"Det er absolut positivt, at kommunerne nu forventer at høste kontante gevinster på administrationen. Mange steder er pengene allerede indregnet i budgetterne, og vi vil sandsynligvis se en stærkere økonomi i flere kommuner," siger Fabrin.

Meldingen om de ekstra penge i kommunekasserne kommer samtidig med, at en undersøgelse fra KL af næste års økonomi i kommunerne viser, at tre ud af fire kommuner forventer skatteforhøjelser til næste år. I 20 af landets 98 kommuner regner man med både skattestigninger og nedskæringer i den offentlige service.

Skattestigningerne er varslet til 1,9 mia. kr, næsten tre gange så meget som aftalt mellem regeringen og kommunerne.

[email protected]

Kilde: