Kommunal psykolog fik påtale for at problematisere islam

Psykolog Nicolai Sennels vil ikke længere arbejde i Københavns Kommune, efter at han har fået en påtale for at problematisere islams indflydelse i ...

Slettet Bruger,

19/06/2008

Psykolog Nicolai Sennels vil ikke længere arbejde i Københavns Kommune, efter at han har fået en påtale for at problematisere islams indflydelse i arbejdet med at integrerere muslimske indvandrere i Danmark, skriver P4 København. Sennels, der gennem flere år har arbejdet i kommunen med kriminelle unge, hvoraf hovedparten har en muslimsk kulturbaggrund, fremførte sine "forbudte" tanker på en integrationskonference i slutningen af februar.

"Min væsentligste pointe var, at vi må forstå, hvilke kulturer folk kommer med til vores samfund. Det er tydeligt mht. kriminalitetsstatistikker, religiøs ekstremisme og integrationsproblemer, at det er mennesker, der kommer fra en muslimsk kultur, der har svært ved at finde en plads i vores samfund," siger Nicolai Sennels til P4 København.

Han udtalte sig også om islam som en voldelig religion, men det må han ikke, hævder personalechef i Københavns Kommunes socialforvalning, Henrik Dencker.

"Medarbejdere har selvfølgelig ytringsfrihed, men når man udtaler sig på forvaltningens vegne, skal man udtale sig i overensstemmelse med det værdigrundlag, som vores politikere har vedtaget. Og man skal derfor gøre sig klart, om man udtaler sig som medarbejder eller som privatperson," siger Henrik Dencker.

Københavns socialdemokratiske integrationsborgmester, Jacob Hougaard, er til gengæld forundret over sagen.

"Jeg har jo inviteret folk med kendskab til integration til konferencen, og der er det min forventning at man kan tale frit," siger Jacob Hougaard.

Han har nu skrevet et brev til sin borgmesterkollega i socialforvaltningen, Mikkel Warming fra Enhedslisten, og klaget over forløbet.

"Man skal jo ikke lægge mundkurv på medarbejdere, der har en anden personlig eller politisk holdning. Min forventning er, at man giver medarbejderne i kommunen frie tøjler til at deltage i den her debat. Man må tale åbent om kulturer," siger Jacob Hougaard til P4 København.

Mikkel Warming har ikke ønsket at kommentere sagen. Hans partifæller i Enhedslisten på Christiansborg har netop fremsat et forslag, der skal sikre offentligt ansattes ytringsfrihed.

[email protected]

Klik her og læs Nicolai Sennels egen beretning om den omtalte integrationskonference

Kilde: