Kommunal kampagne: Lad skraldet flyde

I Århus mente man ikke, at skatteyderne udviste nok påskønnelse over kommunens arbejde med at holde gaderne rene

Slettet Bruger,

03/05/2008

I Århus mente man ikke, at skatteyderne udviste nok påskønnelse over kommunens arbejde med at holde gaderne rene. Derfor blev det besluttet at aflyse gadefejningen hen over weekenden, så affaldet fra 1. maj-kampdagen kunne blive liggende. Men byens forretningsdrivende ville det anderledes, skriver Jyllands-Posten.

Bispetorv er en af de steder, hvor man kunne frygte, at affaldet flød. Men det eneste, der skæmmer pladsen, er kommunens skilt om, at gaderne ikke vil blive rengjort i weekenden. Årsagen er, at de forrentingsdrivende selv gør rent foran deres butikker.

"Vi sælger fødevarer, og det er ikke lækkert, hvis der er skrald foran vores vinduer. Derfor vil vi samle det op, hvis der kommer noget," siger Rikke Frejdal fra chokoladeforretningen "Summerbird Chocolaterie" til Jyllands-Posten.

"Skraldet fjerner ikke sig selv"
Hos kommunen fortryder man ikke, at de århusianske borgere alligevel ikke kommer til at drukne i affald.

"Jeg synes, det vil være fint, hvis man allerede nu har fået øjnene op for, at skraldet ikke bare er noget, der fjerner sig selv. Hvis de forretningsdrivende bliver ved med at samle skrald også på mandag, synes jeg, det er et ganske fint resultat," siger Peter Thyssen (R), rådmand for Teknik og Miljø, til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: