Kommission vil forbyde al røg på værtshusene

Rygeforbudet har ramt alle landets caféer, restauranter og natklubber, men det er ikke nok, mener regeringens forebyggelseskommission ifølge Polit...

Slettet Bruger,

12/01/2009

Rygeforbudet har ramt alle landets caféer, restauranter og natklubber, men det er ikke nok, mener regeringens forebyggelseskommission ifølge Politiken. Også de små værtshuse med et serveringsareal på under 40 kvadratmeter skal være omfattet, foreslår den.

"Rygeloven har haft en formidabel effekt. Derfor er det oplagt at stramme den ved at afskaffe de dispensationer og undtagelser, der er i loven," siger Mette Wier, formand for Forebyggelseskommissionen, til Politiken.

Talsmand Søren Højbjerg fra Danmarks Rygerforening kræver imidlertid, at de små værtshuse får lov til at forblive et frirum for rygerne, og han har ikke meget til overs for Forebyggelseskommissionen.

"Det er en ren forbudskommission. De folk er så stangliderlige efter at foreslå flere forbud. Værtshusene er vores sidste bastion," siger Søren Højbjerg.

Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen synes også at være modstander af idéen. Han vil ganske vist ikke kommentere den konkret, men generelt siger han, at "vi skal have en forebyggelsespakke - ikke en forbudspakke".

"Centralt for mig er, at vi får en national forebyggelsesplan, der virkelig gør en forskel og giver flere sunde leveår, og samtidig at vi ikke får et Forbudsdanmark, hvor der skal særlig tilladelse til at gå til bageren efter søndagskringle," siger ministeren til Politiken.

[email protected]

Kilde: