Kommission foreslår belønning for at opgive ret til efterløn

Efterlønskontingentet er fradragsberettiget, men nu foreslår formanden for regeringens arbejdsmarkedspension, Jørgen Søndergaard, at indbetalerne o...

Slettet Bruger,

31/08/2009

Efterlønskontingentet er fradragsberettiget, men nu foreslår formanden for regeringens arbejdsmarkedspension, Jørgen Søndergaard, at indbetalerne også skal have lov til at trække deres penge ud igen uden at betale skat af dem, hvis de til gengælkd afskriver sig retten til at modtage efterløn. Det skriver NORDJYSKE og Fyens Stiftstidende.

"Lige nu diskuterer man, om der skal laves flere tiltag i forbindelse med finanskrisen. Her kunne det være en hjælp for folk, der har hårdt brug for penge lige nu, måske på grund af arbejdsløshed, hvis de kunne indfri deres efterlønsopsparing," siger Jørgen Søndergaard til de to aviser.

Og modsat tidligere forslag som har haft til formål at mindske antallet af danskere, som går på efterløn, er Dansk Folkeparti denne gang ikke afvisende for forslaget.

"Min bekymring er, om det bliver dem, der har brug for efterlønnen, der ender med at hæve pengene, men jeg vil ikke afvise tanken," siger DF-finansordfører Kristian Thulesen Dahl.

Men når Dansk Folkeparti ikke skyder reformtanker ned, så står Venstre imidlertid klar. Partiet slår ifølge NORDJYSKE og Fyens Stiftstidende syv kors for sig ved ordet efterlønsreform. Den konservative arbejdsmarkedsordfører, Mike Legarth, kalder kommissionens forslag for "spændende", men de Konservative vil dog først diskutere det efter finanskrisen.

Liberal Alliance og de Radikale synes til gengæld, at forslaget er fremragende.

[email protected]

Kilde: