Kommentatorer: Rønn bør bryde tavsheden

Birthe Rønn Hornbech burde ikke gemme sig i sagen om Udlændingeservice

Slettet Bruger,

20/07/2008

Birthe Rønn Hornbech burde ikke gemme sig i sagen om Udlændingeservice. Hendes manglende lyst til at give interviews om vildledning af danske statsborgere koster troværdighed og integritet. Det mener politisk kommentator Margrethe Lyngs Mortensen, skriver Berlingske Tidende.

"På den ene side er jeg ikke i tvivl om, at mange folk mener, at journalister er nogle skurke, og derfor føler de, at det er i orden, at en minister som Rønn Hornbech siger fra en gang imellem. Men hun er minister for et område, hvor en principiel kritik er opstået, og så er der ingen vej uden om at forholde sig til det," siger Lyngs Mortensen til Berlingske Tidende.

Johannes Andersen fra institut for politik og forvaltning ved Aalborg Universitet er enig i vurdering, men er ikke synderligt overrasket over Rønn.

"Det er jo ikke første gang, at ministeren vælger den strategi, at hun ikke vil forholde sig til den virkelighed, hun er en del af. Et er bare, hvad en minister kan slippe afsted med uden at komme i juridisk klemme, noget andet er, hvad man moralsk af hensyn til oplysning og debatten er forpligtet til," udtaler Johannes Andersen.

Folketingets Ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen fastslår, at det står ministeren frit for at beslutte sig for at svare ombudsmanden direkte. Han ønsker ikke at kommentere på, hvorvidt Birthe Rønn Hornbech bør udtale sig til pressen, men kommentatorerne er altså ikke i tvivl.

"Det kan godt være, man kan finde alle mulige juridiske og forvaltningsretlige tilgange til det her. Men hun skal tale for ministeriet og dets administration. Det dér med at smide håndklædet i ringen og bede om ombudsmandens udtalelse først, det virker hjælpeløst," mener Margrethe Lyngs Mortensen ifølge Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: