Kommentator på TV2: Svært at holde balancen i forhold til DF

Slettet Bruger,

30/12/2007

At Kaare R. Skou ikke stemmer på Dansk Folkeparti, skal man ikke være clairvoyant for gætte på. Fra sin post som politisk kommentator på TV2 News har han således belært seerne om, at Danmark nødvendigvis må føre en mere lempelig asylpolitik. En politisk udmelding, som nyhedschef på TV2, Michael Dyrby, senere måtte tage afstand fra.

I et interview med Jyllands-Posten erkender Kaare R. Skou da også, at han ind i mellem har svært ved at holde sine personlige holdninger adskilt fra sin rolle som kommentator.

"Selvfølgelig har jeg nogle holdninger, og det, de (Dansk Folkeparti, red.) siger, synes jeg nogle gange strider mod de historiske kendsgerninger. Men det er også så provokerende, at jeg let kommer til at gøre netop det, jeg ikke skal. Jeg ophidser folk i stedet for at lægge sagen frem," siger han.

"Skal holde balancen"
Det er dog ikke noget problem, hvis man spørger Kaare R. Skou. Han mener, at objektivitet er forbeholdt naturvidenskaben, hvorimod han i sin rolle som politisk kommentator bør stile efter at være fair og professionel.

TV2-kommentatoren bekræfter, at han ikke har noget imod Pia Kjærsgaard på det personlige plan, og at han anser gruppeformand Kristian Thulesen-Dahl for at være "den dygtigste parlementariker i Folketinget i øjeblikket".

"Men når Krarup, Langballe og Pia ruller sig ud, så skal jeg virkelig tænke på at holde balancen," siger Kaare R. Skou til Jyllands-Posten.

Kilde: