Kommentator: Alle venter på, at Bendtsen går af

"Iagttagere både i og udenfor De konservative er i realiteten fuldstændigt enige om, at partiet aldrig vokser, så længe at Bendsen er partileder

Slettet Bruger,

22/07/2008

"Iagttagere både i og udenfor De konservative er i realiteten fuldstændigt enige om, at partiet aldrig vokser, så længe at Bendsen er partileder. Den fynske strisser har nu haft et lille tiår til at få nye vælgere ind i folden, hvilket ikke er sket."

Sådan skriver den politiske kommentator Jarl Cordua i dagens udgave af Information om Det Konservative Folkepartis formand, økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen. Problemer er, mener Cordua, at Bendtsen ikke ejer de evner, som er nødvendige for at skaffe sit parti fremgang.

"De flinke hæfter sig ved, at Bendtsens folkelighed, mens de skeptiske peger på, at han til gengæld er helt uden folkeforførerens overbevisningskraft," skriver han og fortsætter: "Det ideologiske ligger heller ikke til Bendtsen, som ingen vist heller beskylder for at besidde intellektuel overkapacitet. Det kan derfor undre, at det ofte er indviklet akademisk retorik, som han som økonomi- og erhvervsministeren anvender i politiske debatter blandt andet i valgkampen. Han udtaler sig tilsyneladende indsigtsfuldt om økonomiens fremtidsudsigter og 'globaliseringens udfordringer', men det sker helt blottet for den troværdighed, der kendetegner regeringens andre mere fagligt stærke ministre. For Bendtsen har tydeligt for alle ingen dyb indsigt eller kompetence hverken i økonomi og erhvervsliv. Han overbeviser ingen i et omfang, at det skaber respekt om hans politiske lederskab. Hans lave troværdighed selv hos borgerlige vælgere, gør at de klart foretrækker den totalt holdningsløse, men immervæk kompetente konkurrent Anders Fogh."

Jarl Cordua udpeger samtidig justitsminister Lene Espersen som favorit til at tage over efter Bendt Bendtsen på de Konservatives formandspost.

[email protected]

Kilde: