Kolind vil gøre Fyn til eksperimentarium for 40 procent skat

Slettet Bruger,

03/11/2007

Ny Alliances Lars Kolind lancerer nu et noget anderledes forslag i valgkampen. Det er dumt at sætte store projekter i gang uden først at undersøge deres effekter i en mindre målestok, mener Kolind. Han foreslår derfor at Fyn, og Fyn alene, får en skattesænkning til 40 procent. Det skriver jp.dk.

"Jeg kan ikke sige, hvad eksperimentet ender med. Det er jo derfor, at vi skal lave det, men jeg vil gætte på, at huspriserne ville stige, fordi alle ville strømme til Fyn, og at man ikke behøvede at lave eksperimentet i ret lang tid, før man kunne se, at det var en rigtig god idé. Fyn ville få landets største vækst med mulighed for at lave verdens bedste sundhedsvæsen og ældreservice, kultur og meget mere," siger Kolind til jp.dk

Kolind henter sin inspiration fra det erhvervsliv, hvor han har slået sine folder hidtil. Her er forsøg og test af nye systemer og produkter en helt naturlig ting. Nu skal det altså overføres til den politiske proces, mener han, men en færdig plan for, hvordan det skal gøres, har han ikke. Skatteminister Kristian Jensen. glæder sig over at Ny Alliance bidrager med nye ideer, men skyder dog tanken ned.

"Jeg synes, at han skal have ros for sin nytænkning, men jeg har ikke lyst til at bakke op om sådan en forskelsbehandling af naboer, som han lægger op til. Jeg ville have svært ved at forklare folk i Korsør, at de skal betale for dem i Nyborg, eller for folk i Fredericia, at de skal betale for borgerne i Middelfart," "Hvis man har et skatteforslag, der løber rundt, så synes jeg, at vi skal "eksperimentere" med det i hele Danmark," siger Kristian Jense

Odenses borgmester takker nej
De Konservative er også imod forslaget. Skatteordfører Lars Barfoed opfordrer i stedet til et samarbejde om at få skatten på den sidst tjente krone ned. Hans partifælle, Odenses borgmester Jan Boye vil også gerne være fri for at få gjort Fyn til skatte-eksperimentarium.

"Skattevilkår - statsskat med videre - skal være ens for borgere i Danmark, uanset hvor man bor. Jeg synes ikke, at man skal lave et område med lavere skatter end andre steder i Danmark," siger Jan Boye til jp.dk.
Kilde: