Køb Nyhedsavisen for en krone

Det koster 30-40 mio

Slettet Bruger,

18/01/2008

Det koster 30-40 mio. kr. om måneden at drive Nyhedsavisen. Avisen ejes af islandske Baugur Group, og her har man den seneste tid været iført tænkehat i bestræbelserne på at sælge Nyhedsavisen. Ifølge Jyllands-Posten er en af de kreative tilbud, som potentielle købere har fået, at købe avisen for en krone.

I går overtog danske investorer med Morten Lund i spidsen 51 pct. af aktierne i Dagsbrún Media, men det er uvist, hvad prisen var. Flere kilder oplyser dog, at det er sandsynligt, at danskerne har betalt en pris i det niveau mod at overtage den månedlige udgift.

Til gengæld har islændingene lavet en aktionæroverenskomst med de nye ejere om, at de skal have en ukendt procentdel af et kommende overskud, hvis der nogensinde kommer sådan et.

Morten Lund har desuden fået avisens chefredaktør, David Trads, den administrerende direktør, Svenn Dam, salgsdirektør Morten Nissen og CFO Lars Lindstrøm til at skyde penge i avisen. Derudover har han allieret sig med flere eksterne partnere, hvoraf han torsdag kun ville røbe navnet på internetselskabet Freeway, der bl.a. står bag succesfulde netmedier som arto.dk og dating.dk.

Positive erfaringer fra nettet
Om den nye ejerkreds vil være i stand til at vende bøtten og gøre Nyhedsavisen til en forretning er Mads Bredal, der er direktør i mediebureauet Carat, dog skeptisk overfor.

"Den positive nyhed er, at de nye investorer allerede har bevist, at de kan udnytte de kommercielle muligheder i internettet. Det åbne spørgsmål er så, om de kan udnytte det potentiale til at skabe forretning i hele Nyhedsavisen inden udgangen af 2008. Det sidste er jeg meget i tvivl om," siger han til Jyllands-Posten.

Medieforsker og professor ved Copenhagen Business School Anker Bring Lund siger at overtagelsen varsler, at aviskrigen er gået ind i en ny fase.

"Indtil nu har de etablerede danske bladhuse håbet på, at de islandske ejere ville løbe tør for kapital eller finde andre jagtmarker. Nu er der lagt an til en endnu mere langvarig konfrontation på dansk grund," siger Anker Brink Lund.

[email protected]

Kilde: