Knivstikker slipper for straf efter politifejl

En mindre trafikuheld i Nyborg endte med et brutalt overfald på en 46-årig mand, der ved højlys dag fik en kniv stukket syv centimeter ind i brystk...

Slettet Bruger,

16/03/2008

En mindre trafikuheld i Nyborg endte med et brutalt overfald på en 46-årig mand, der ved højlys dag fik en kniv stukket syv centimeter ind i brystkassen bagfra. Nu betyder en banal procedure fejl fra Fyns Politis side, den formodede knivstikker aldrig vil få sin straf. Det fortæller Fyens Stifttidende.

Den anklagde i sagen gik fri i byretten i Svendborg efter, at vidner var blevet truet til tavshed.

Af interne papirer fra politiet, fremgår det ifølge Fyens Stiftstidende, at allerede mens domsmændene voterer går det op for anklager og efterforskningsleder, at vidnerne er blevet truet.

Men ingen af dem giver dommer og domsmænd besked, så sagen kan gå om. Knivstikkeren bliver firkendt.

Da sagen var blevet anket og politiet skulle forkynde retindkaldelsen for den sigtede, var han ikke til at få fat på, og man forkyndte i stedet indkaldelsen til hans søster på adressen i Vollsmose.

Det var efter reglerne, men fordi søsteren ikke har bopælsadresse samme sted som den tiltalte har Østre Landsret afvist sagen.

Den der førte kniven mod den 46-årige familiefar, bliver dermed aldrig stillet til ansvar, og nu er sagen lukket.

Peter Skaarup (DF), formand for Folketingets retsudvalg og Anne Baastrup (SF),der er næstformand i udvalget, vil have sagen op på førstkommende møde i retsudvalget for at kræve en redegørelse fra justitsminister Lene Espersen (K).

[email protected]

Kilde: