Klimabeskyttere skælder ud på juledekorationer

Slettet Bruger,

14/12/2007

Nogle synes, de er hyggelige, andre kalder dem for smagsløse. Og så er der dem, der mener, at huse dekoreret med kulørte lamper og lysende nisser er med til at forværre klimaet. TV2 Nyhederne beder seerne sende billeder ind af de mest overdådige juleudsmykninger, og det får nogle klimafortalere til at gå i sort, beretter Nyhedsavisen.

"Det er ikke det mest klimavenlige råd, jeg har set, og jeg kan da godt forstå, hvis man som seer undrer sig over opfordringen i disse klimatider," siger miljøkonsulent Hanne Svenningsen fra Informationscenter for Miljø og Sundhed til Nyhedsavisen.

Også projektleder Jens Erik Pedersen fra Elsparefonden undrer sig over opfordringen fra TV2 Nyhederne. Han så hellere, at skærmtiden blev brugt på at belære danskerne om, hvordan man holder en klimavenlig jul.

Bruger mindre el end tidligere
"Det er i overkanten at fylde hele huset med lys, og det burde ikke belønnes. TV2 skulle i hvert fald balancere budskabet og opfordre folk til at bruge de mere miljøvenlige diodepærer og anvende tænd-sluk-ure, så de ikke lyser døgnet rundt," siger Jens Erik Pedersen, der er specialist i belysning hos Elsparefonden.

En af de familier, der har sendt billeder af deres klimatruende hus til TV2,
er familien Knudsen i Roskilde. Her er det 10. år med lysende juledekorationer, fortæller Wisti Knudsen til Nyhedsavisen.

"Vi bruger meget mindre el end tidligere. Vi prøver jo at spare på strømmen og anvender kun diodepærer i år. Så det koster os faktisk under 4.000 kroner i løbet af december."

[email protected]

Kilde: