Klima-aktivister stormer hollandsk vejrudsigt

Slettet Bruger,

07/07/2007

Det kom som en stor overraskelse for vejrmanden, da vejrudsigten på Hollands største og landsdækkende TV-station, NOS, torsdag blev afbrudt af to kvindelige aktivister. De to kvinder var iklædt armygrønne dragter og påstod at være fra "klimapolitiet", skriver Politiken.

"Vi er fra klimapolitiet," sagde en af kvinderne til vejrmanden, Gerrit Hiemstra, og fortsatte: "Og du er en af de vigtigste personer i Holland, når det gælder klimaforandringer."

De to kvinder, Sophie Hilbrank og Nicolette Kluiver, var tilsyneladende studieværter på den konkurrerende kanal BNN, der også har stået bag det falske donorshow, hvor tre patienter angiveligt skulle konkurrere om en døende kvindes nyre.

BNN gik "alt, alt for langt"
BNN har udtalt, at kanalen støtter de to kvinders aktion fuldt ud. Men hos NOS er man rystede over konkurrenternes mangel på situationsfornemmelse.

"Uanset hvor sympatisk en aktion kan synes at være, så griber man ikke ind i nyhederne klokken 20.00. Kolleger burde vide, at det er at gå alt, alt for langt," siger chefredaktøren fra NOS, Hans Laroes.

mkr

Se "klimapolitiets" aktion her:


Kilde: