Klart flertal af danskerne siger nej til statsbetalt parterapi

Det er ikke en samfundsopgave at give børnefamilier parterapi

Slettet Bruger,

09/07/2009

Det er ikke en samfundsopgave at give børnefamilier parterapi. Sådan lyder meldingen fra et klart flertal af danskere i en ny meningsmåling, gennemført af Megafon for Politiken og TV 2. 58 procent af de 1.474 adspurgte siger nej til statslig parterapi til børnefamilierne. Kun en fjerdedel, 24 procent, mener, at det er en god ide. Det skriver Politiken.

Dermed ser presseskriverier om, at en forsøgsordning med offentligt betalt parterapi til en værdi af op til 15.000 kr. per par skulle være en stor succes, ikke ud til at have gjort samme indtryk på danskerne som på politikerne.

Det er især vælgere fra Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti, som er kritiske over for den offentlige betaling af parterapien. Hos DF-vælgere er der således hele 68 procent, som er imod. Alligevel insisterer Dansk Folkepartis familieordfører, Rene Christensen, på, at ordningen skal gøres permanent.

"Kigger man på resultaterne af forsøget, viser det jo, at rigtig mange bliver sammen på grund af rådgivningen. Og at de, der ikke bliver sammen, bliver skilt på en god måde," siger han til Politiken.

Forsøget viste dog ikke, at mange blev sammen p.g.a. den gratis parterapi. Det viste kun, at 90 procent fortsat var sammen et halvt år senere, men ikke om årsagen var den offentligt betalte parterapi.

[email protected]

Kilde: