Klage: Politi tvang mænd til at strippe

Visitationszonerne giver politiet ret til at kropsvisitere tilfældige, uden at have nogen konkret mistanke

Slettet Bruger,

24/01/2008

Visitationszonerne giver politiet ret til at kropsvisitere tilfældige, uden at have nogen konkret mistanke. De giver dem derimod ikke ret til at tvinge folk til at tage alt deres tøj af og røre deres egne kønsorganer. Det er ikke desto mindre, hvad to unge mænd hævder at være blevet udsat for. Det beretter bt.dk.

Denis Riedel Madsen siger, at han befandt sig på Strandgade på Christianshavn, da han sammen med en ven blev standset af en politivogn med syv-otte betjente. De to unge mænd blev beordret ind i en opgang, hvor betjentene fik dem til at tage alt tøjet af og løfte op i deres testikler, så betjentene kunne undersøge mændene.

"Det er forståeligt, at politiet tjekker folk for knive efter de mange knivoverfald, men det er ikke i orden, at de tvinger folk til at smide tøjet. Jeg føler mig dybt krænket," siger Denis Riedel Madsen til bt.dk.

Forrådt tillid
Vicepolitiinspektør Flemming Steen Munch fra Københavns Politi bekræfter, at politiet har haft en kontakt med de to mænd, men ønsker ikke at kommentere strip-anklagerne nærmere.

Sagen har fået Københavns politidirektør Hanne Bech Hansens bevågenhed, og hun lover nu at undersøge, om betjente har overtrådt deres beføjelser.

"Det er utrolig vigtigt, at folk har tillid til de her visitationszoner. Hvis det har fundet sted, så skal der sættes en stopper for det," siger politidirektør Hanne Bech Hansen ifølge tv2.dk.

[email protected]

Kilde: