Klage: Fordømmelse af undertøjsreklame er moraliserende

"Grotesk og moraliserende

Slettet Bruger,

21/02/2008

"Grotesk og moraliserende." Sådan lyder det i en klage til Forbrugerstyrelsen, der i sidste uge fordømte en reklame for boksershorts fra undertøjsfirmaet JBS. I reklamen ses bl.a. en sygeplejerske og en sekretær, der henført dufter til herreundertøj, og det var sexistisk, vurdere forbrugerombudsmanden.

Bag klagen står Seksualpolitisk Forum, en forening, der vil bekæmpe, hvad den ser som en voksende nypuritanisme. Foreningen undrer sig over, at JBS skal fordømmes for at fremstille kvinder som sexobjekter.

"Der er ikke i sig selv noget i vejen med at være et sexobjekt. Alle mennesker oplever forhåbentlig fra tid til anden, at være objekt for et andet menneskes begær. Det er en grotesk og moraliserende påstand, at det at blive fremstillet som seksuelt ophidset, i sig selv skulle være nedsættende og ringeagtende," skriver foreningen i sin klage til Forbrugerstyrelsen.

"Et tilbageslag for ligestillingen"
JBS-reklamerne blev indbragt for forbrugerombudsmanden af en række fagforeninger, der følte, at billederne var krænkende for deres faggrupper. Seksualpolitisik Forum mener derimod, at reklamerne forestiller kvinder, der har klædt sig ud i erotiske kostumer. I klagen påpeger foreningen således, at sygeplejerskens uniform i reklamen mangler Dansk Sygeplejeråds metal-nål.

"Det vil være et tilbageslag for ligestillingen, hvis virksomheder og reklamebureauer frem over ikke tør vise frigjorte kvinder i deres annoncer," skriver foreningen.

[email protected]

Kilde: