Kirkeasyls vikarbureaus penge er blevet beslaglagt

Asylbureau Aps, der er stiftet af Kirkeasyl med det formål at få ansat afviste irakiske asylansøgere i så tilpas vellønnede stillinger, at de kvali...

Slettet Bruger,

31/10/2009

Asylbureau Aps, der er stiftet af Kirkeasyl med det formål at få ansat afviste irakiske asylansøgere i så tilpas vellønnede stillinger, at de kvalificerer sig til at blive i landet i henhold til den såkaldte beløbsordning, har fået beslaglagt deres indsamlede formue på 308.000 kroner, bekræfter anklagemyndigheden i København over for berlingske.dk, efter at såvel Rigspolitiet, statsadvokaturen samt ledelsen i Københavns Politi i går havde ønsket at udtale sig om sagen til avisen.

"Vi har haft mistanke om, at Kirkeasyl understøtter de afviste irakiske asylansøgere. Og så har politiet indledt en strafferetlig undersøgelse," siger Carsten Egeberg, der er chefanklager ved Københavns Politi, til berlingske.dk.

Beslaglæggelsen er sket på et hemmeligt og lukket retsmøde for mere end tre uger siden. Kirkeasyl kalder aktionen "et politisk begrundet" forsøg på at kvæle organisationen i direkte forlængelse af de hindringer, myndighederne i sidste uge lagde på en støttekoncert i Århus, der skulle samle penge ind til de afviste irakere. Kirkeasyl har nu taget til genmæle over for Københavns Politi og sagen skal for et åbent retsmøde på mandag.

"Jeg kan ikke forestille mig andet, end at Byretten giver Kirkeasyl medhold og frigiver midlerne igen," siger Kirkeasyls talsmand Jakob Tamsmark.

Ifølge Berlingskes oplysniger har politiet lagt et "markant sammenfald" mellem en række personer, adresser og bankforbindelser mellem foreningerne Kirkeasyl, Asylbureau Aps og Støttekomité for skjulte flygtninge til grund for deres ønske om at beslaglægge Asylbureau Aps' midler.

"Det drejer sig om en understøttelse af folk, der opholder sig ulovligt her i landet. Det asylbureau er jo tilsyneladende noget knopskydning af Kirkeasyl," siger Carsten Egeberg til berlingske.dk.

[email protected]

Kilde: