Kineser tvinges til abort i sjette måned

De kinesiske myndigheders bestræbelser på at begrænse børnetallet rammer i disse dage Arzigul Tursun, en del af det muslimske mindretal i den nor...

Slettet Bruger,

16/11/2008

De kinesiske myndigheders bestræbelser på at begrænse børnetallet rammer i disse dage Arzigul Tursun, en del af det muslimske mindretal i den nordvestlige Xingjan-provins. Tursun, der er gravid i sjette måned, befinder sig i øjeblikket på et hospital i byen Gulja, hvor hun venter på en tvangsabort. Det skriver aftenposten.no.

"Arzigul bliver holdt i seng nummer tre. Vi giver hende en sprøjte. Så vil hun oppleve, at hun får ondt i maven, og barnet vil komme ud af sig selv. Men vi har ikke givet hende nogen sprøyje endnu - vi venter på instruktioner fra lægerne," siger en sygeplejerske fra afdelingen til Radio Free Asia.

Nyhedsbureauet har også haft kontakt med ægtemanden, der bekræfter at Arzigul Tursun er tvangsindlagt.

"Da hun var flygtet til sin landsby for at undgå en abort, ankom politifolk og repræsentanter fra myndighetene for at afhøre os. Vicechefen i landsbyen, en kvinne ved navn Wei Yenhua, fortalte os, at hvis vi ikke fandt Arzigul og bragte hende til hende, ville hun konfiskere vores landbrugsjord vår og alt vi ejer," forklarer han.

Han fortæller også, at myndighederne har truet med en bøde på 45.000 yuan (cirka 37.500 kroner), hvis aborten ikke blev gennemført.

[email protected]

Kilde: