Kina raser mod Sarkozy

Statsligt kinesisk tv rapporterer i dag, at de kinesiske myndigheder har udsendt en "skarp protest" mod Frankrig efter, at den franske præsident Ni...

Slettet Bruger,

07/12/2008

Statsligt kinesisk tv rapporterer i dag, at de kinesiske myndigheder har udsendt en "skarp protest" mod Frankrig efter, at den franske præsident Nicolas Sarkozy har haft et møde med Dalai Lama, som kineserne betragter som en separatist. Det beretter Ritzau.

"Franskmændene bør tage konkrete skridt for at rette op på deres fejltagelser," siger Kinas viceudenrigsminister He Yafei ifølge Ritzau.

Sarkozy, der også er EU-formand for tiden, mener ikke, at der er nogen grund til dramatisere mødet mellem ham og Dalai Lama. Mødet fandt sted i den polske by Gdansk, hvor en række internationale statsledere og topfigurer var samlet for at fejre 25-års-dagen for Nobelprisen til den tidligere polske præsident Lech Walesa.

"Vi må se tingene i perspektiv og ærligt. Jeg har hele tiden betragtet Tibet som en del af Kina, og Dalai Lama sagde det samme under mødet," siger Sarkozy ifølge Ritzau.

[email protected]

Kilde: