Kina forbyder dårlige nyheder

Slettet Bruger,

19/08/2007

Af IKKEMIG 2

Alt nyt er godt nyt. Så kort kan situationen i Kina beskrives, hvor det kommunistiske styre har forbudt medierne at rapportere om dårlige nyheder, skriver den britiske avis The Times. Anledningen er et indslag fra en tv-journalist, der påstod, at bagere i Beijing brugte pap til at lave boller. Historien var opdigtet, og journalisten risikerer nu at blive anklaget for at forstyrre den offentlige orden og for at sprede terror-rygter. Anklager, der kan resultere i flere års fængsel.

Det kommunistiske styre frygter, at dårlige nyheder vil ødelægge stemningen under den årlige partikongres, der bliver holdt til efteråret. Den kinesiske presse, der allerede er under skarp statskontrol, har derfor fået besked fra regeringen om, at der vil blive slået hårdt ned på alle nyheder, der skaber offentlig uro eller skader Kinas omdømme.

Journalister fra ledende kinesiske medier har desuden fået besked på at skrive en stil på 2.000 ord, hvori de beskriver, hvad de har lært af affæren om den opdigtede bolle-historie. Journalister, der ikke viser tilstrækkelig anger, vil blive sendt i strenge genopdragelses-klasser.

[email protected]

Kilde: