Khaders kommunikation kostede

Slettet Bruger,

26/11/2007

Det kostede Ny Alliance mange stemmer, at Naser Khader havde det svært med kommunikationen. Det viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for ugebrevet A4. Undersøgelsen er foretaget blandt 437 af de frafaldne vælgere, der ellers tidligere har erklæret, at de villle stemme på det nye fænomen i dansk politik og en femtedel af siger direkte, at partiets egen leders usikkerhed fik dem til at stemme anderledes.

"Naser Khader lavede ganske enkelt nogle fodfejl, blandt andet at han ikke kunne formulere skattepolitikken klart. Hans potentielle vælgere er jo en højtuddannet gruppe, og når de oplever, at partilederen ikke kan forklare den mest centrale mærkesag, kan det ikke gå andet end galt," siger Kasper Møller Hansen, der er lektor i statskundskab ved Københavns Universitet til ugebrevet A4.

En direkte udløber af, at partilederen virker usikker på partiets politik, kan selvsagt meget vel være, at vælgerne også bliver det. Og den hyppigst angivne grund til alligevel ikke at stemme på Ny Alliance er da også usikkerhed om, hvad NA egentlig ville politisk. 27 procent svarer, at det fik dem til at stemme på et andet parti.

"Vi har da fået os nogle øretæver og har må­ske ikke været helt klare nok under valgkampen. Men uden at pibe vil jeg altså også sige, at vi har været under hårdt pres med en ny organisation og få ressourcer. Og man skal jo ikke glemme, at vi trods alt er kommet i Folketinget med fem mandater. Det er ikke den rene jammerdal," siger en af partistifterne Gitte Seeberg til ugebrevet A4.

Undersøgelsen viser også at 49 procent af de frafaldne endte med at stemme til venstre for Ny Alliance, mens 44 procent stemte på Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti - meget få naturligt nok dog på sidstnævnte. Kun 15 procent stemte på de radikale, som dermed var dårligst til at hente tidligere vælgere tilbage.

Kun 1 procent svarer, at Se og Hørs historie om sort arbejde svækkede Khaders troværdighed så meget, at det var den vigtigste grund til ikke at stemme på NA.

[email protected]

Kilde: