Khader vil sende flygtninge til Grønland

Slettet Bruger,

28/11/2007

Naser Khader var for nylig tre dage på Grønland, hvor han mødte en mennskelig varme og gæstfrihed, der mindede ham om sin egen barndom i Mellemøsten. Derfor er det lidt mærkeligt, at Grønland får så få flygtninge, siger han til politiken.dk.

"Grønland får næsten ingen flygtninge, men er dog en del af rigsfællesskabet. Med den åbenhed og imødekommenhed, der præger det grønlandske folk, undrer det mig, at de ikke tager imod flere. Derfor har jeg sagt, at jeg vil hjem og undersøge, hvorfor de ikke tager flere," udtaler han til politiken.dk.

Det vil Naser Khader gøre i morgen under en debat i Folketinget. Her vil han spørge de grønlandske medlemmer, om de er interesseret i at få flere flygtninge. Selv synes han i hvert falde, det lyder som en god idé.

"Ja, det vil jeg umiddelbart sige, fordi min oplevelse er, at det vil grønlænderne gerne. Spørgsmålet er så, om der er noget teknisk, der forhindrer det. Er der det, synes jeg, at vi skal se på det. Også fordi der jo på Grønland er efterspørgsel på arbejdskraft," forklarer Khader.

Khader mødte kun to flygtninge under sit besøg på Grønland, men de var til gengæld "utroligt glade" for at være der.

Ny Alliance arbejder i øjeblikket på at overtage en af de pladser, der er blevet ledige i Den Grønlandsk-danske selvstyrekommision efter Venstremedlemmerne Christian Mejdahl og Birthe Rønn Hornbech.

[email protected]

Kilde: