Khader vil have regering uden Venstre

Slettet Bruger,

31/08/2007

Hvis Naser Khader kunne få lige den regering, han ønskede, ville der være tale om en center-regering, uden hverken Venstre eller Socialdemokraterne.

"Drømmescenariet vil være en regering, der er centreret omkring midten. En regering, der er uafhængig af Dansk Folkeparti, og som skal bestå af De Konservative, Ny Alliance og De Radikale," siger Naser Khader til Politiken.

Reformer er nødvendige
Han er godt klar over, at med partiernes nuværende størrelse vil en sådan regering have lange udsigter. Men det er de eneste partier, som er indstillede på at føre en mere liberal politik på skatte- og indvandringsområdet, mener han.

"I forhold til at skabe de nødvendige reformer, som det her samfund har brug for, kan jeg kun få øje på tre partier: K, NA og De Radikale. Hverken Socialdemokraterne eller Venstre er klar til en omfattende skattereform, og ingen af de to partier er klar til at indføre en progressiv indvandringspolitik, som skal skaffe kvalificeret arbejdskraft til Danmark."

K holder fast i V
De konservatives politiske ordfører, Pia Christmas-Møller, er "smigret" over invitationen, men slår fast, at man ikke har tænkt sig at vige fra Venstres side.

"Der er en lang række værdier og holdninger, som vi er enige med Ny Alliance i, og derfor er det helt rigtigt set, at vi kan lave et tæt samarbejde i fremtiden. Ny Alliance føjer flere mandater til det, som vi vil. Men vi agter fortsat at gå til valg på en VK-regering," siger Pia Christmas-Møller.

Også De Radikale er positive over udmeldingen. "Selv om vi er to forskellige partier, så er der også mange politikområder, vi ser ens på," siger den radikale leder Magrethe Vestager.

[email protected]

Kilde: