Khader om nazisammenligning: Sådan villle jeg ikke have sagt det

Ny Alliances Jørgen Poulsen rettede i går et skarpt angreb mod Dansk Folkeparti fra talerstolen ved sit partis landsmøde

Slettet Bruger,

25/05/2008

Ny Alliances Jørgen Poulsen rettede i går et skarpt angreb mod Dansk Folkeparti fra talerstolen ved sit partis landsmøde. DF er et "på lange stræk antimuslimsk parti", som bruger hadske nazimetoder i deres retorik mod indvandrere og flygtninge i landet. Et angreb så skarpt, at selv partileder Naser Khader måske synes det gik lidt over stregen. Ifølge Politiken lægger Khader afstand til partifællen.

"Jeg ville ikke selv have brugt det udtryk. Men Jørgen Poulsen har ret til at markere sig frit med sine synspunkter," Naser Khader.

Poulsens kritik af DF, der også indeholdt en passage hvor ordene burkaannonce, Goebbels og Riefenstahl, er dog rigtig i sin substans, mener Khader.

"Jeg synes også, at Dansk Folkeparti med sin Burka-kampagne er blevet mere og mere ubehagelige. Og det er jo det Jørgen Poulsen henviser til, når han kritiserer deres propagandametoder," siger han.

V, K og O kritiserer Poulsen
Fra andre politiske partier er der ikke megen forståelse for Jørgen Poulsen.

"Det er jo helt vanvittig, men jeg synes egentlig, det siger mere om afsenderen, end det siger om noget som helst andet. Jeg tvivler på, at det tegner partiets linje, fordi Khader har sagt, at Dansk Folkeparti ikke længere er hovedfjenden, siger Venstres politiske ordfører Inger Støjberg.

Hendes konservative kollega Henriette Kjær mener, at Poulsen svinger retorikken op, hvor den ikke hører og blot er med til at give Dansk Folkeparti mere opmærksomhed.

Angrebets hovedmål, Pia kjærsgaard, er godt forarget over udtalelserne.

"Jeg kan kun spørge, om manden er rigtigt velforvaret oppe i hovedet. Det er simpelthen så utroværdigt, usagligt og langt ude, at det er svært at forholde sig til, og man tænker på, hvordan han egentlig går og har det til daglig - det må være svært for ham," siger Pia Kjærsgaard til Politiken.

[email protected]

Kilde: