Khader kræver svenske tilstande på asylområdet

Det er for dårligt, at VKO-regeringen ikke har gjort det muligt at hjemsende afviste irakiske asylansøgere

Slettet Bruger,

21/02/2008

Det er for dårligt, at VKO-regeringen ikke har gjort det muligt at hjemsende afviste irakiske asylansøgere. Det siger formanden for Ny Alliance, Naser Khader, efter det er kommet frem, at Sverige har en aftale med Irak, der gør dette muligt. Det beretter politiken.dk.

Khader hæfter sig ved, at regeringen flere gange har hævdet at arbejde hårdt på at få netop sådan en aftale i hus.

"Det ligner regulær slendrian. Den tidligere integrationsminister har i flere omgange været i folketingssalen med denne sag og hver gang påstået, at regeringen arbejdede hårdt på sagen. Den indsats kan umuligt have givet sved på panden hos myndighederne, når Danmark nu bliver overhalet indenom af Sverige," siger Naser Khader ifølge politiken.dk.

Garanti for sikkerhed
Under efterårets valgkamp profilerede partiet sig på, at afviste asylansøgere, der ikke kunne hjemsendes, skulle have mulighed for at arbejde uden for asylcentrene. Og Khader slår fast, at en aftale med Irak skal indeholde troværdige sikkerhedsgarantier for de irakere, der bliver sendt hjem.

"Den irakiske regering skal både ville og kunne garantere for de afviste asylansøgeres sikkerhed. Vi sender ikke mennesker tilbage uden tryghed for, at myndighederne kan overkomme at tage imod dem," siger Naser Khader ifølge politiken.dk.

[email protected]

Kilde: