Khader kan gøre kål på skattestoppet

Slettet Bruger,

30/10/2007

Kort før skattestoppet seks-års fødselsdag kan Venstres løfte til vælgerne blive lagt i graven. Hvis Ny Alliance får afgørende indflydelse, kan VK se sig nødsaget til at droppe skattestoppet, som ellers er blevet en så fasttømret del af Venstres tankesæt, at det er skrevet ind i partiets principprogram. Vurderingen af skattestoppets mulige endeligt leveres af skatteminister Kristian Jensen. Det skriver Børsen.

"Vi kan risikere, at Ny Alliance bliver så tung en partner, at de er nødt til at få indrømmelser et eller andet sted. Det er klart, at vi er nødt til at agere inden for det folketing, som vælgerne sammensætter. Og der kan det få nogle konsekvenser, hvis der ikke er tilstrækkelig opbakning bag de partier, som ønsker at fortsætte skattestoppet," siger Kristian Jensen til Børsen.

En fastholdelse af skattestoppet er ellers for tredje valg i træk en del af de valgløfter, Anders Fogh Rasmussen og Venstre har givet vælgerne. Men
det bør ikke være afgørende for om partiet fortsætter i regering, mener skatteministeren. Hans melding vækker glæde hos artitekten bag Ny Alliances skattepolitik Anders Samuelsen.

"Det tyder på, at der er bevægelse hos VK. En skattereform er en central del af vores politik, som vi vil kæmpe for," udtaler Anders Samuelsen.

Må bryde kontraktpolitik
Skatteområdet er et af mange, som VK-regeringens to mulige støttepartier Dansk Folkeparti og Ny Alliance ser alt andet end ens på. Og dermed er lagt op til, at Anders Fogh Rasmussens så succesfuldekontraktpolitik er fortid. DEt vurderer flere valgforskere i . Det bliver simpelthen for risikabelt at udstede løfter, når man ikke kan være sikker på enighed i sit parlamentariske grundlag.

"Havde det været en valgkamp minus Ny Alliance, så havde du sikkert set flere klare løfter. Men Venstres valgoplæg er meget renset for to konkrete løfter i forhold til de sidste to valg," vurderer Asbjørn Nørgaard Sonne, professor på Syddansk Universitet over for Børsen.

[email protected]


Kilde: