Khader har ringe støtte i baglandet

Bedst som man tror, at bunden er nået for Ny Alliance, dykker partiet længere ned

Slettet Bruger,

02/02/2008

Bedst som man tror, at bunden er nået for Ny Alliance, dykker partiet længere ned. En undersøgelse blandt 42 lokalformænd os partiet om, hvem man ønsker som leder, kan i hvert fald vanskeligt betragtes som andet end en regulær lussing til Naser Khader. Ritzau har været i kontakt med 42 lokalformænd og har kun fundet 13, der peger på den nuværende leder som den bedst egnede til jobbet.

Ikke langt efter Khader følger Anders Samuelsen, som ni lokalformænd gerne vil have forfremmet, mens tre synes, at Malou Aamund har håndteret sine måneder i politik så godt, at hun bør være leder. Lige så mange er der, der vil have trukket Gitte Seeberg tilbage i folden og placeret på partiets øverste top. 4 af de 42 formænd ved ikke hvem, de synes skal stå i spidsen for partiet, mens ti ikke ønsker at svare.

Undersøgelsen er foretaget dagen før, at folketingsgruppen skal mødes med partiets lokale organisationsfolk på et stormøde Slagelse. Og når dagen er omme, kan Ny Alliance meget vel være yderligere decimeret. 15 af de 42 lokalformænd svarer således, at overvejer at bryde med partiet.

"Jeg overvejer kraftigt at melde mig ud, hvis ikke der kommer nogle helt andre boller på suppen efter mødet på lørdag," siger Michael Skjoldborg Pedersen, lokalformand i Ishøj, til Ritzau.

0,4 procent i meningsmåling
Ny Alliances opbakning hos danskerne fortsætter også med at styrtdykke. I en meningsmåling som Capacent Epinion har foretaget for DR, efter Gitte Seeberg i tirsdags forlod partiet, står Ny Alliance til 0,4 procent af stemmerne - under halvdelen af hvad Kristendemokraterne kunne mønstre ved valget i november.

Hverken Naser Khader eller Anders Samuelsen har ønsket at kommentere krisetegnene.

[email protected]

Kilde: