Khader håber på mere indflydelse - Pia K. ser tiden an

Slettet Bruger,

05/12/2007

Pia Christmas-Møllers exit fra den konservative folketingsgruppe giver grund til optimisme hos Ny Alliances leder, Naser Khader. Nu er VKO-flertallet nemlig væk, og Ny Alliance vil måske vise sig at være en helt nødvendig samarbejdspartner for VK-regeringen, hvis den vil overleve.

"Jeg håber da, at vores fem mandater bliver mere interessante fremover, og at det fører til, at det brede samarbejde bliver mere realistisk i fremtiden. Faktum er jo, at VKO ikke længere har 90 mandater. Men både Pia Christmas-Møller og Ny Alliance støtter stadig regeringen, så på den måde er der ikke noget som er ændret," siger Naser Khader til Ritzaus Bureau.

Han bider mærke i, at Pia Christmas Møller tidligere har været meget enig med Ny Alliance i forhold til partiets to helt centrale mærkesager, asyl- og skattepolitik.

Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, der synes at være den store taber efter dagens store politiske begivenhed, forsøger dog at slå koldt vand i blodet.

"Det var da en overraskelse, og umiddelbart virker det meget dramatisk - men ved nærmere eftertanke tror jeg ikke, at det får den helt store betydning. Mit indtryk er, at Pia Christmas-Møller stadig støtter regeringen, så umiddelbart er flertallet stadig 90 mandater. Det er de Konservative som har et problem, ikke os," siger hun til Ritzau og fortsætter:

"Vi kan hverken gøre fra eller til. Det er først og fremmest de Konservative som må have afklaret deres situation i forhold til Pia Christmas-Møller, og så må vi afvente situationen. Der er ikke andet at gøre ved det. Sådan er det."

[email protected]

Kilde: