Khader foreslår racisme-konference udenfor FN-systemet

Danmark bør holde sig væk fra FN's såkaldte "racismekonference", Durban II, i april næste år, hvis der ikke laves væsentlige ændringer i det udkast...

Slettet Bruger,

24/11/2008

Danmark bør holde sig væk fra FN's såkaldte "racismekonference", Durban II, i april næste år, hvis der ikke laves væsentlige ændringer i det udkast til et slutdokument for konferencen, som nu ligger på bordet, mener Liberal Alliances formand, Naser Khader, ifølge Kristeligt Dagblad.

I stedet bør Danmark så iværksætte en alternativ konference, som kan forløbe parallelt med FN's, men uden deltagelse af bl.a. de muslimske lande, som ved FN-konferencen vil sidestille religionskritik med racisme.

"Hvis det ender med en boykot, uden at der findes et alternativ, bliver det en halv sejr for islamisterne. Derfor foreslår vi en alternativ regeringskonference for demokratiske lande, som sætter ytringsfriheden øverst på agendaen. En konference, som sætter menneskerettighederne først og guderettighederne bagefter," siger Naser Khader til Kristeligt Dagblad.

Han mener, at den danske regering inden jul må afgøre med sig selv, om Danmark skal deltage i Durban II.

"Israel havde sat nogle røde linjer for sin deltagelse, og de blev overskredet, da Israel blev nævnt eksplicit i teksten. Den danske regering har også sat nogle røde linjer for dansk deltagelse, og regeringen bør senest inden jul beslutte sig for, om de er overskredet," siger Naser Khader og tilføjer:

"Løbet er kørt, hvis vi går på juleferie, uden at der er sket ændringer."

[email protected]

Kilde: