Khader bakkes op af Kjærsgaard

Pia Kjærsgaard bakker op om Naser Khaders forslag om at fratage Islamisk Trossamfund sin status som godkendt trossamfund i Danmark

Slettet Bruger,

06/03/2008

Pia Kjærsgaard bakker op om Naser Khaders forslag om at fratage Islamisk Trossamfund sin status som godkendt trossamfund i Danmark. Det skriver politiken.dk.

"Det er helt befriende, at der bliver taget hul på den debat. For Islamisk Trossamfund er simpelt hen falskspillere ud over alle grænser. De taler med to tunger," siger hun til politiken.dk

Kravet om at fratage godkendelsen kommer som reaktion på, at trossamfundets imam, Mostafa Chendid, offentligt har sagt, at han ser den islamiske prædikant Yusuf al-Qaradawi som sin åndelige inspirator.

Prædikanten, der har indrejseforbud i Storbritannien og USA på grund af opfordring til terrorhandlinger, var med til at optrappe Muhammed-krisen i 2006 og opfordrede i sidste måned til boykot af danske varer.

Misforstået tolerance
"Vi skal tage afstand fra ekstremisme, og hvis ham al-Qaradawi er deres åndelige vejleder, kan det kun betyde noget ondt i forhold til det danske samfund, og det budskab de spreder," siger Pia Kjærsgaard og fortsætter:

"Vi er nødt til at tage et gevaldigt ogør med alt, hvad der hedder ekstremisme. Hvis vi bare lukker øjnene og i den der fortsatte misforståede tolerance vender det døve øre til, så går det galt. Tidspunktet er kommet til, at vi siger, nu er det nok," siger hun til politiken.dk.

K afventer
Justitsminister Lene Espersen (K) vil ikke afsløre sin holdning, før hun har svaret på et formelt folketingsspørgsmål fra Naser Khader. Hendes partifælde retsordfører Tom Behnke, er som udgangspunkt enig med Khader, men vil afvente en undersøgelse før han tager endlig stilling.

"Jeg deler Ny Alliances bekymring og er enig i, at vi skal have set på, om Det Islamiske Trossamfund fortsat skal have bemyndigelse til at være et anerkendt trossamfund," siger retsordfører Tom Behnke (K).

"Men jeg venter med at afsige min endelige dom, indtil jeg har hørt nogle kloge mennesker fortælle mig om proceduren. Vi skal have et oplyst grundlag at træffe beslutningen på, og ikke kun det, der har stået i aviserne," siger han til politiken.dk.

[email protected]

Kilde: